Социалните медийни компании са направили общо над $11 милиарда приходи от

...
Социалните медийни компании са направили общо над $11 милиарда приходи от
Коментари Харесай

Социалните медийни компании са направили колосални $11 милиарда приходи от реклами от непълнолетни: проучване

Социалните медийни компании са създали общо над $11 милиарда доходи от реклами в Съединени американски щати от малолетни предходната година, съгласно изследване на Harvard T.H. Chan School of Public Health, оповестено в сряда.

Изследователите споделят, че констатациите демонстрират нужда от държавно контролиране на обществените медии, защото фирмите, които желаят да вършат пари от деца, които употребяват техните платформи, не са съумели да се саморегулират свястно.

Те означават, че сходни разпореждания, както и по-голямата бистрота от страна на софтуерните компании, биха могли да оказват помощ за облекчение на вредите върху психологичното здраве на младежите и да понижат евентуално нездравословните рекламни практики, ориентирани към деца и юноши.

За да излязат с цифрата за приходите, откривателите пресметнаха броя на потребителите под 18 години във Фейсбук, Instagram, Snapchat, TikTok, X (бивш Twitter) и YouTube през 2022 година въз основа на данни за популацията от преброяването на популацията в СА...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР